Beteró vibra amb el segon partit de la FIH Pro League

Més de 2000 persones viuen un autèntic partit entre Espanya i Gran Bretanya que va acabar en mans dels britànics després d’un encontre que ha comptat amb 11 gols a València. Els Redsticks es deixen remuntar un 4-1 i cauen 5-6 en un elèctric xoc que quasi acaba en empat en els instants finals.   (Foto: Oscar Matheu)

La selecció espanyola absoluta masculina, va tancar amb derrota la segona trobada corresponent a la FIH Pro League. Un partit que els va retrobar de nou amb un Poliesportiu Verge del Carme-Beteró fins a la bandera, on no van poder superar a Gran Bretanya, en un espectacular enfrontament (5-6).

Res feia presagiar el que després succeiria, quan transcorreguts dos minuts de joc, Xavi Lleonart obria el marcador per a les locals (1-0, Minut 2). No obstant això, els britànics respondrien en la següent acció, primera en el seu bagatge ofensiu, per a retornar la igualada a l’electrònic (1-1, Minut 3). Però va ser un mer miratge, ja que els #RedSticks van repetir la intensitat i bon fer mostrada en els instants inicials. Albert Beltrán va començar a ser un mal de cap constant per a la saga rival. Seria d’una acció per banda del català, quan Marc Boltó no desaprofitava l’oportunitat i materialitzava el segon per als locals (2-1, Minut 7). Sense temps per a assimilar-ho, en una acció semblant a l’anterior, era ara Diego Arana qui pujava l’avantatge a dos gols (3-1, Minut 9). Els millors minuts d’Espanya s’estaven traduint, en un marcador, que encara veuria un quart tant local per part del mateix Beltrán, que va ser el jugador més destacat en els 15 minuts inicials (4-1, Minut 11).

Amb el xoc molt encarrilat s’iniciava el segon període. Els de Fred Soyez van passar a elaborar més el joc, forçant la necessitat d’un rival que tenia el partit molt cap amunt. El nombre d’ocasions van baixar, en un duel que semblava estar controlat. Però Zachary Wallace aconseguia veure de nou porta, acostant als de Danny Kerry en el marcador (4-2, Minut 22).

Un resultat amb el qual es va superar l’equador. Un temps que va seguir amb el mateix guió que a l’habitació anterior. Espanya buscant circular amb paciència, en cerca de claredat en atac. Però els britànics van estrényer, donada la necessitat que evidenciava l’electrònic. Així van anar forçant a la saga hispana, fins que per mitjà de dos penals córner, assenyalats en tot just un minut, anotaven per dues vegades deixant el resultat en la seua mínima expressió (4-2,4-3/Minuts 40 i 41).

Dues accions que van tindre continuïtat amb el de l’empat, realitzat res més entrar en l’acte definitiu, quan Phil Roper manava la bola al fons de la xarxa (4-4, Minut 47). Gran Bretanya es va fer gran mentre Espanya es va mostrar afectada per la reacció del rival. La mateixa encara va ser major quan David Condon materialitzava el sisé (4-6, Minut 57).

Quedaven tres minuts i semblava que estava tot vist per a sentència. No obstant això, Espanya va reaccionar, portant el duel al penal córner. Un llançament, que després del rebutge d’aquest, Álvaro Iglesias rematava a gol (5-6, Minut 58). Semblava impossible que ho pogueren aconseguir, però amb el temps expirat Espanya portava el partit novament al penal. Un, dues i tres execucions, per a en l’últim, Harry Gibson traure un peu miraculós que evitava l’empat.

El pròxim enfrontament per als #RedSticks serà també a València, el 15 de Febrer, quan els Països Baixos visitaran al conjunt espanyol en la pista blava de la capital del Túria.